Elektroniske-sigaretter.no
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Hva er det i e-juice for e-sigaretter?

All e-juice (ofte kalt dampvæske eller e-væske) består hovedsakelig av VG (vegetabilsk glyserin) og PG (propylenglykol), samt smaksessens og eventuell nikotin. Som regel er det aldri mer enn 70% av den ene i e-væske, og derfor som regel alltid minst 30% av den andre. Fordelen med PG er at den er tynnere enn VG, og dermed litt lettere å fylle med, og den tetter ikke fordamperhodet like raskt som VG kan gjøre. En annen fordel med PG er at den er helt smakløs, og vil derfor ikke påvirke smaken. PG gjør også at man kjenner trekkene litt bedre i halsen. En bakdel med PG er at noen kan være følsomme mot den i større eller mindre grad. Det behøver ikke å være mer enn litt kiling i halsen, men noen få kan få irritasjoner rundt omkring på kroppen.

VG har sin største fordel med at den tykke væsken produserer mer damp enn PG, men jo mer VG man bruker i forhold til PG, jo mindre merker man trekket i halsen. Noen svært få er også følsomme for VG, men det er ikke verre enn at man får slim i halsen. VG i seg selv er litt søt, så det kan påvirke smaken noe. Det må også mer smaksessens til for å oppnå samme smak i en høy VG-væske som i en e-væske med høy PG. Noen e-sigaretter, særlig eldre typer, vil ha problemer med å trekke til seg tykkere væsker raskt nok, og vil derfor gi brentsmak hvis man bruker en tykk e-juice med høy andel VG.

Nikotin vil også bidra til at man kjenner trekkene bedre i halsen.

Noen typer e-juice har fått påvist skadelige stoffer som diacetyl og formaldehyd, men våre e-juicer inneholder ikke noen skadelige stoffer. Man skal heller ikke forveksle e-juice med olje. Olje er skadelig å inhalere, og vanlig e-juice inneholder heller ikke olje.

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke