Elektroniske-sigaretter.no
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Om nikotin i e-sigaretter

Nikotin har blitt brukt som stimuli av mennesker i tusenvis av år. Bruk av nikotin fører med seg både gode og dårlige egenskaper, men er i seg selv ikke så farlig som ryktet kan tilsi.

Mange tror feilaktig at det er nikotinen som gjør røyking så farlig. Sannheten er at røyk inneholder over 70 forskjellige stoffer som er bevist kreftfarlige, i tillegg til en mengde andre stoffer som finnes naturlig i eller er tilsatt tobakk som er langt mer skadelige for helsen enn nikotin.

Nikotin er avhengighetsskapende, og det er derfor vanlig med advarsler om dette på sigaretter og tobakksprodukter. Alle advarslene rettet mot nettopp nikotin i forbindelse med tobakk gjør naturlig nok at mange tror dét er hva som gjør vanlige sigaretter farlig.

Nikotin i seg selv er egentlig ikke spesielt skadelig, men man skal unngå det ved enkelte sykdommer og hvis man har eller har hatt hjerteproblemer, ettersom det får blodårene til å trekke seg sammen. Høye doser av nikotin er også helseskadelig. Konsulter din fastlege hvis du er i tvil om du kan benytte nikotinholdige e-sigaretter.

En vanlig holdning er at man skal slutte med nikotin når man skal begynne med e-sigaretter. Dette er i og for seg ingen dårlig idé, og selvfølgelig det beste så lenge man får det til, men alt tyder på at de fleste vil ha bedre utsikter for å klare røykeslutt ved hjelp av e-sigaretter med fremfor uten nikotin, og dette anbefales derfor ofte i startfasen.

All forskning så langt viser at e-sigaretter, med eller uten nikotin, er langt mindre skadelig enn vanlig tobakk, og mye tyder på at e-sigaretter faktisk ikke er skadelig i det hele tatt. Ettersom e-sigaretter er et forholdsvis nytt fenomen er det likevel ikke forsket på over lang tid, og det er enda ikke kartlagt nøyaktig hva langtidsbruk gjør med helsen.

Normalt får man i seg en mindre mengde nikotin ved bruk av e-sigaretter enn man får når man bruker sigaretter, snus eller nikotinpreparater. Det har i senere tid blitt lansert et nytt konsept kalt nikotinsalt for e-væske for e-sigaretter. Dette gjør at man kan innta en langt høyere nikotindose uten at man føler nikotinet like godt under inhalering. Med tradisjonell e-væske merker man vanligvis nikotinen bedre ved inntak av e-sigaretter enn ved bruk av tobakk, snus og andre preparater. 

Det er ikke anbefalt å begynne med e-sigaretter om man ikke røyker, og det er da også heller ikke anbefalt å begynne å bruke et nikotinprodukt, ettersom det er vanedannende. E-sigaretter skal også kun brukes av personer i myndighetsalder (fylt 18 år i Norge).

 

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke